Breedtesport en Topsport

Op een leuke manier eenvoudig en snel uw prestaties verbeteren of monitoren?

Iedere sporter of sportvereniging wil graag zijn of haar prestaties verbeteren. Zeker als dit op een leuke manier kan en het niet al teveel moeite en tijd kost. In andere woorden: efficiënter trainen zonder dat dit ten koste gaat van de sporter’s plezier in de training. Sport = Science wil u hier graag mee helpen. Sport = Science levert kwalitatief hoogwaardige maar laagdrempelige diensten aan sportverenigingen en individuele sporters, variërend van presentaties over hoe uw vereniging op eenvoudige wijze wetenschappelijke inzichten kan toepassen tot het monitoren van trainingsbelasting en het uitvoeren van (sportspecifieke) conditietesten. Sport = Science kan, doordat eigenaar en bewegingswetenschapper Carlo van der Heijden midden in de sport staat en de beschikking heeft over een breed netwerk, diensten leveren aan een scala aan sporten. De visie van Sport = Science is dat sportwetenschap waar topsporters gebruik van maken ook beschikbaar moet zijn voor breedte- en recreatieve sporters. Sport = Science vertaalt deze kennis naar de praktijk binnen uw sportvereniging en meet trainingsvoortgang, vaardigheden en conditie door middel van het afnemen van sportspecifieke testen. Iedere amateurtrainer kan een coopertest afnemen, maar vaak is de uitslag van een coopertest alles behalve bepalend voor prestaties van sporters in uw sport. Wanneer een sporter over 12 minuten een bovengemiddelde score haalt, kan het zijn dat hij tijdens een tenniswedstrijd buiten adem raakt omdat het karakter van de inspanning daar heel anders is, namelijk veel korte sprintjes (meer anaeroob). Daarnaast worden deze testen binnen scholen of verenigingen vaak afgenomen zonder verder doel. De uitslag wordt opgeschreven en daarna wordt er nooit meer naar gekeken. Sport = Science selecteert de voor uw sport geschikte testen, neemt deze af en vertaalt deze naar praktijksituaties en trainingsadviezen.
Een andere veel voorkomende vraag van trainers en sporters is hoe dat het leerproces van sporters versneld kan worden. Dit is één van de onderwerpen waar Carlo u in zijn presentaties in mee zal nemen. De meest recente inzichten over het aanleren van motorische skills en het optimaliseren van feedback passeren dan de revue. Daarnaast biedt Sport = Science laagdrempelige video-analyse op maat voor u of uw vereniging aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden en het aanbod voor uw vereniging? Neem geheel vrijblijvend contact op met Sport=Science en pak het volgend seizoen anders aan!

Teamsport

 • Conditietesten (duur/ interval/ sportspecifiek)
 • Skilltesten (sportspecifiek)
 • Presentatie: “Evidence based training in uw vereniging”
 • Presentatie: “Leren en feedback”
 • Presentatie: “Periodisering”
 • Video-analyse wedstrijden en/of trainingen
 • Evidence based antwoord op specifieke vragen

 

Individuele sporten

 • Conditietesten (duur/ interval/ sportspecifiek)
 • Skilltesten (sportspecifiek)
 • Video-analyse
 • Trainingsbegeleiding
 • Evidence based antwoord op specifieke vragen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed